Rijbewijs C halen om als vrachtwagenchauffeur te mogen werken

30 januari 2019

Rijbewijs C halen is een verplichting om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te kunnen gaan. Ook om als privépersoon een vrachtwagen te besturen, heb je dit rijbewijs nodig. Het besturen van een klein (verhuis)busje is wel mogelijk met een normaal autorijbewijs (rijbewijs B). Er zijn in Nederland verschillende rijscholen, die het mogelijk maken om je vrachtwagenrijbewijs te behalen. Een voorbeeld van zo’n rijschool is Verkeersschool Wesseldijk. Deze rijschool biedt een breed scala aan rijlessen voor verschillende rijbewijzen aan. Je kunt hier bijvoorbeeld eerst je autorijbewijs halen, om vervolgens lessen te volgen voor je vrachtwagenrijbewijs. Zo ken je de manier van werken bij deze rijschool al, wat een prettig idee kan zijn.

Rijbewijs C halen

Rijbewijs C halen alleen vaak niet voldoende

Om als vrachtwagenchauffeur voor een bedrijf te gaan werken, is enkel rijbewijs C halen vaak niet voldoende. Je zal naast dit rijbewijs namelijk ook nog je code 95-kwalificatie moeten behalen. Onder het code 95-certificaat verstaan we ook wel de basiskwalificatie voor beroepschauffeurs in Nederland. Zonder dit certificaat is het niet mogelijk om de weg op te gaan als chauffeur. Ook deze basiskwalificatie kun je bij Verkeersschool Wesseldijk halen. Er worden bijna wekelijks cursussen aangeboden voor deze basiskwalificatie. Een deel van de cursus kun je zelfs thuis uitvoeren. Mensen die voor de politie of brandweer werken, hoeven hun basiskwalificatie niet te behalen.

Vrachtwagen

Een geschikte rijschool vinden voor rijlessen

Wanneer je het vrachtwagenrijbewijs wenst te behalen, is het belangrijk om een geschikte rijschool te vinden. Er zijn in Nederland verschillende rijscholen, die rijlessen voor dit rijbewijs aanbieden. Kijk hierbij goed naar het slagingspercentage van de rijschool en de ervaringen die andere cursisten met de rijschool hebben. Zo weet je zeker, dat je voor een betrouwbare en professionele rijschool kiest. Wel zo’n fijne gedachte! De slagingspercentages van rijscholen worden vaak op hun website zelf weergeven. Er zijn ook websites, waarop je dit kunt achterhalen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.