Banen in de IT

12 mei 2019

In 2020 wil de overheid zo’n 50.000 digitale banen gecreëerd hebben, dit is een grote stijging want nu zijn dat er 85.000 een stijging van meer dan de helft, is dat wel haalbaar en wat voor banen zullen dit zijn? Komen er veel IT vacatures bij of zal het minder zijn dan aangegeven? 
Het plan Digital Belgium omschrijft dit erg mooi en stelt dat het mogelijk is als er maar 1000 startende bedrijven erbij komen. Dit zorgt niet alleen voor meer bedrijven binnen de ICT maar ook dat er meer IT vacatures bijkomen wat goed is voor deze sector aangezien er een groot te kort is aan gespecialiseerde IT mensen.

Overheid

De overheid wil dit bereiken door middel van een positief fiscaal klimaat, dit proberen ze klaar te spelen door lagere loonkosten voor ondernemers die op jonge leeftijd beginnen. Ook probeert de overheid te zorgen dat de digitale infrastructuur een grote upgrade krijgt om zo meer IT vacatures te creëren en meer banen binnen de ICT sector te bieden. De overheid wil ook super snel internet stimuleren en de concurrentie binnen de sector aanwakkeren en kinderen en jongeren helpen met het bevorderen van hun digitale vaardigheden. Dit alles zorgt er dus mede voor dat meer IT vacatures beschikbaar komen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.